Kapr s lečem a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Paprikové lusky čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 1031.7 mg
  • Vláknina 4046.3 mg
  • Vitamín A 4046.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 125.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky a chvíli podusíme. Přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a nasekaný česnek, osolíme, opepříme a znovu podusíme, až rajčata pustí šťávu. Do leča vložíme omyté, osolené porce kapra a dusíme doměkka.

  • 2

    Na talířích každou porci posypeme nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu