Vídeňský kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 10 g Kapary sterilované
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 600 g Kapr obecný
  • 50 g Okurky nakládané
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 135.5 mg
  • Draslík 612 mg
  • Vláknina 1493 mg
  • Vitamín A 1493 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Mísu z varného skla vymažeme máslem, urovnáme do ní porce kapra a přelijeme je polovinou rozmíchané zakysané smetany. Poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibulí, okurkou a kapary. Navrch znovu zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu