Paprikáš z kapra
Suroviny
- 40 g Sádlo škvařené
 - 800 g Kapr obecný
 - 100 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrnek Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 320 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 154.7 mg
 - Draslík 747.2 mg
 - Vláknina 1113 mg
 - Vitamín A 1113 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mletou papriku a po zpěnění ji zalijeme trochou vařící vody. Přidáme omyté, osušené a osolené porce kapra a rajčatový protlak. Zvolna dusíme pod pokličkou. Během dušení porce jednou obrátíme.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně a chvíli povaříme. Omáčku podle chuti přisolíme a okyselíme citronovou šťávou, vložíme porce ryby a prohřejeme.