Kapr zapečený v houbovém kubovi
Suroviny
- 200 g Houby sušené
 - 200 g Slanina vepřová
 - 500 g Ječné kroupy
 - 1500 g Kapr obecný
 - 200 g Sádlo škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 2 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1795 kcal
 - Sacharidy 126 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 832 mg
 - Bílkoviny 105 g
 - Uhlovodany 125 g
 - Cholesterol 330 mg
 - Draslík 3328.9 mg
 - Vláknina 28134.2 mg
 - Vitamín A 28134.2 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného, omytého a vykostěného kapra naporcujeme, protkneme slaninou, osolíme a opepříme. Porce obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvi.
 - 
                                2
Předem namočené houby uvaříme doměkka, scedíme a osmažíme na sádle a cibulce.
 - 
                                3
Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka, scedíme, osolíme, opepříme, a okořeníme kmínem a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek a část hub. Vše dobře promícháme, vložíme do vymaštěného pekáče a poklademe porcemi kapra. Posypeme zbylými houbami a přelijeme rozpuštěnou slaninou.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.