Kapr v paprikové omáčce
Suroviny
- 20 g Slanina vepřová
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 500 g Kapr obecný
 - 400 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 131.9 mg
 - Draslík 434.6 mg
 - Vláknina 231.5 mg
 - Vitamín A 231.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 107.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce kapra osušíme, protkneme klínky slaniny a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Potom porce osušíme, osolíme a vložíme na rozehřátý olej na pánev. Zvolna opékáme po obou stranách, vyjmeme a olej slijeme.
 - 
                                3
Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a poprášíme hladkou moukou a mletou paprikou. Osmahneme, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme na hladkou omáčkou. Vložíme porce kapra a jen prohřejeme.