Kapr v ostré směsi
Suroviny
- 60 g Houby nakládané
 - 500 g Kapr obecný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika sterilovaná
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 šálek Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 2546 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 632.4 mg
 - Vláknina 5815 mg
 - Vitamín A 5815 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté porce kapra osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
 - 
                                2
Porce vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, osmahneme, přilijeme trochu vody, přidáme nadrobno nakrájenou okurku, papriku, houby a nakonec kečup. Vše krátce podusíme.
 - 
                                3
Směs ochutíme mletou paprikou, přidáme porce kapra a jen krátce prohřejeme.