Kapr v sardelové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 150 g Majonéza
  • 400 g Kapr obecný
  • 30 g Okurky nakládané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 0.5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 127.5 mg
  • Draslík 368.8 mg
  • Vláknina 386.8 mg
  • Vitamín A 386.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osušíme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na části oleje. Porce vyjmeme a vykostíme.

  • 2

    Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou okurku. Vmícháme sardelovou pastu a necháme vychladnout.

  • 3

    Studené porce kapra upravíme na talířky a přelijeme majonézou promíchanou se sardelovou směsí, mlékem, cukrem, octem a solí. Necháme několik hodin proležet.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme každou porci dílkem vařeného vejce a snítkou petrželky.

Komentáře k receptu