Kapr s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 ks Citrony
  • 3 dl Víno červené
  • 1.5 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 540 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 214.8 mg
  • Draslík 1220 mg
  • Vláknina 4122.4 mg
  • Vitamín A 4122.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme (i břišní dutinu), pokapeme citronovou šťávou a posypeme drobně nakrájenou petrželkou.

  • 2

    Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a zpěníme v pánvi na rozehřátém másle. K cibuli poté přidáme pokrájené papriky, zakryjeme pokličkou a podusíme.

  • 3

    Do máslem vymazaného pekáče vložíme kapra, na něj vložíme cibuli s paprikou, podlijeme červeným vínem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby.

  • 4

    Pečeme do změknutí masa a celou dobu kapra průběžně poléváme

  • 5

    vínovým výpekem.

Komentáře k receptu