Kapr na olivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Olivy zelené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Česnek
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1.5 kg Kapr obecný
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 224 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 249.2 mg
  • Draslík 1432.9 mg
  • Vláknina 10258 mg
  • Vitamín A 10258 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, vykucháme a omyjeme, osolíme, pokapeme citronem a uděláme nožem několik zářezů hlubokých 5 mm po celém kaprovi.

  • 2

    Připravíme směs, kterou budeme potřebovat k potření kapra:

  • 3

    Do misky dáme olivový olej, přidáme k němu drobně pokrájený česnek, rozdrcený tymián, drobně nasekanou petrželku, sůl a pepř, vše dobře promícháme a tuto směs vetřeme do vytvořených zářezů, zbytkem směsi vytřeme vnitřek kapra.

  • 4

    Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme nahrubo, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 5

    V pánvi na másle orestujeme krátce mrkev, přidáme rajčata, vypeckované olivy, sůl, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí zeleniny.

  • 6

    Kapra vložíme do vymaštěného pekáče, na kapra navrstvíme podušenou zeleninu a dáme do předehřáté trouby péct.

  • 7

    Pečeme přibližně 45 minut při 175 °C a během pečení kapra poléváme vodou a výpekem.

Komentáře k receptu