Rybí ragú z kapra
Suroviny
- 5 g Tymián čerstvý
 - 25 g Máslo čerstvé
 - 10 g Jíška instantní
 - 20 g Žampiony čerstvé
 - 600 g Rýže dušená
 - 1200 g Kapr obecný
 - 15 g Petržel kudrnka
 - 1300 ml Víno červené
 - 100 ml Martell cognac
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 137 mg
 - Draslík 1037.1 mg
 - Vláknina 3738.7 mg
 - Vitamín A 3738.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra očistíme, zbavíme šupin a nakrájíme na podkovy. Vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, koňakem, a vaříme 30 minut.
 - 
                                2
Kapra vyjmeme, rozdělíme na talíře a omáčku ještě upravíme. Do omáčky vmícháme máslo, jíšku a plátky žampionů. Povaříme 5 minut a přecedíme.
 - 
                                3
Omáčkou přelijeme kousky ryby a podáváme s vařenou rýží.