Kapr po vinařsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 586 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 738.9 mg
 - Vláknina 1607.5 mg
 - Vitamín A 1607.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oškrábeme z kapra šupiny, vykucháme ho, promyjeme, osolíme a lehce obalíme v mouce. V pánvi ho osmažíme na mírném plameni na rozehřátém másle, zalijeme vínem, necháme víno vyvařit, přidáme rajčatový protlak rozředěný v 1 dl vlažné vody a uvedeme směs do varu. Je-li třeba, přilijeme ještě trochu vody.
 - 
                                2
Oloupeme stroužky česneku, vyřízneme z nich případný zelený střed. Omyjeme a osušíme petrželku, nasekáme ji společně s česnekem. Kapra vykostíme, přemístíme rybí maso s omáčkou na servírovací mísu, posypeme vše nasekanou směsí petrželky s česnekem a ihned podáváme na stůl.