Kapr s celerem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Bazalka
  • 250 g Celer řapíkatý
  • 250 ml Víno bílé
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 80 ml řepkový olej
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Šalotka
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 1584.8 mg
  • Vláknina 7652.5 mg
  • Vitamín A 7652.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky kapra pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme, přikryjeme a dáme chladit. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Šalotku oloupeme a nasekáme. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky. Obě přísady podusíme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Přilijeme bílé víno.

  • 3

    Do zapékací nádoby poskládáme plátky kapra. Posypeme sekanou bazalkou, česnekem a rajčaty. Navrch rozložíme plátky citronu. Nádobu uzavřeme alobalem a pečeme asi 20 minut.

Komentáře k receptu