Klasický kapr namodro
Suroviny
- 20 g Celer bulvový
 - 30 g Cibule
 - 250 g Kapr obecný
 - 20 g Mrkev kořen
 - 10 g Olej olivový
 - 20 g Petržel kořen
 - 500 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Citrony
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Nové koření celé
 - 1 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 290 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 827.4 mg
 - Vláknina 15431.8 mg
 - Vitamín A 15431.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a rozpůlíme, petrželovou nať drobně posekáme, kapra omyjeme a rozdělíme na porce.
 - 
                                2
V hlubším kastrolu smícháme ocet s vodou, přidáme zeleninu, koření, sůl a svaříme. Do horkého vývaru vložíme porce kapra a vaříme probubláváním zhruba deset minut.
 - 
                                3
Hotové porce vyjmeme z vývaru, vložíme na nahřáté talíře, podlijeme lžící vývaru, kapra zakápneme olivovým olejem, posypeme petrželovou natí a zdobíme plátkem citronu. Jako přílohu volíme vařené brambory.