Kořeněný grilovaný kapr
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 šálek Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 108 mg
 - Draslík 518.2 mg
 - Vláknina 405.8 mg
 - Vitamín A 405.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené porce kapra osolíme, okořeníme kari kořením,zakapeme olejem a citronovou šťávou. Porce urovnáme na rozehřátý gril a opečeme.
 - 
                                2
V kastrůlku na másle zpěníme mletou papriku, přilijeme trochu vody, přidáme kečup, worcester a chvíli povaříme.
 - 
                                3
Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme kořeněnou směsí.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami nebo se smaženými hranolky.