Kapr s míchanou zeleninou
Suroviny
- 600 g Kapr obecný
 - 90 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 500 g Zeleninová směs jarní - mražená
 - 700 ml Voda pitná
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Olej rostlinný
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Muškátový květ
 - 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 472 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 542.5 mg
 - Vláknina 12435.6 mg
 - Vitamín A 12435.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V rendlíku uvaříme ve vodě osolené 1 špetkou soli zmraženou zeleninu doměkka. Poté zeleninu slijeme (vývar odložíme) a zeleninu přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Ve vývaru ze zeleniny uvaříme kapra, až je maso měkké.
 - 
                                3
V mezičase připravíme z másla a mouky jíšku. Když zrůžoví, zašleháme do ní mléko a za častého míchání vaříme nejméně 15 minut.
 - 
                                4
Když je kapr měkký, vyjmeme ho, pozorně vykostíme a přeložíme na talíř. Vývar můžeme použít na zředění omáčky, je-li příliš hustá.
 - 
                                5
Do omáčky vmícháme zeleninu, muškátový květ, zbylou sůl a promícháme. Omáčku vlijeme do ohnivzdorného pekáče, který jsme vymazali olejem, na něj poklademe maso z kapra, posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a zapékáme, až sýr zezlátne.