Porce kapra v křenovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 130 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 302.9 mg
  • Draslík 925.6 mg
  • Vláknina 2276.8 mg
  • Vitamín A 2276.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 216.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, osolíme 2 špetkami soli a poprášíme paprikou. Porce můžeme krájet z půlky kapra nebo krájet podkovy z celého vykuchaného kapra. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce kapra a dáme do trouby předehřáté na 220 °C. Když se kapr zapeče, porce obrátíme a pečeme ještě z druhé strany.

  • 2

    V mezičase připravíme těstíčko. V míse rozšleháme mléko se žloutky, špetkou soli a zašleháme mouku s jemně ustrouhaným křenem. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 3

    Když jsou porce opečené, přelijeme je těstíčkem, vrátíme do trouby, zvýšíme teplotu na 250 °C a zapečeme.

Komentáře k receptu