Kapr na másle s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 190.4 mg
  • Draslík 697.2 mg
  • Vláknina 399 mg
  • Vitamín A 399 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapří maso očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do misky a zakapeme citronovou šťávou. Necháme pod fólií v chladničce asi 1/2 hodiny. Porce v míse občas obrátíme. Poté kapra vyjmeme, osolíme 2 špetkami soli, vložíme do vymazaného pekáče, do něhož jsme vlili olej, porce posypeme kmínem, poklademe zbylým máslem a podlijeme vodou. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a kapra upečeme dozlatova.

  • 2

    V mezičase připravíme křenovou šlehačku. Vychlazenou šlehačku ušleháme dotuha a vmícháme jemně ustrouhaný křen a 1 špetku soli.

  • 3

    Upečeného kapra servírujeme na nahřáté talíře a zdobíme křenovou šlehačkou.

Komentáře k receptu