Obalovaná ryba se sladkokyselou omáčkou
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
 - 50 g Citronová tráva
 - 50 g Kurkuma
 - 50 g Oříšky makadamové
 - 200 g Šalotka
 - 1 ks Zázvor celý
 - 2 ks Galgan
 - 3 ks Rajčata
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Kafirové listy
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 hrnek Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 3 polévková lžíce Ocet jablečný
 - 0.6 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 194 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 132.3 mg
 - Draslík 1508.5 mg
 - Vláknina 9976.5 mg
 - Vitamín A 9976.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu důkladně omyjeme, osušíme a z obou stran i zevnitř potřeme solí smíchanou s pepřem. Necháme cca 15 min odstát.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a rozmačkáme. Z voňatky odřízneme spodní bílou část a pokrájíme ji na tenké plátky. Laos, zázvor i kurkumu oloupeme a rozkrájíme. Vše vložíme do mixéru nebo hmoždíře, přidáme makadamové oříšky, rozdrtíme. Vzniklou hmotu dáme do mísy, přidáme hnědý cukr, jablečný ocet a přilijeme vodu. Nakonec vmícháme nasekané limetkové listy.
 - 
                                3
Maso zaprášíme kukuřičným škrobem a na rozpáleném oleji osmahneme po obou stranách cca 8 - 9 min. Necháme okapat na papírové utěrce, dáme na talíř a uchováme teplé.
 - 
                                4
Většinu oleje slijeme, zbytek smícháme s připravenou omáčkou a přivedeme k varu. Stáhneme plamen, povaříme 3 - 4 min. Přidáme na dílky nakrájená oloupaná rajčata, nadrobno rozsekanou šalotku, po minutě ještě nakrájenou jarní cibulku a poekanou chilli papričku bez semínek.
 - 
                                5
Rybu přelijeme omáčkou, ihned podáváme.