Kapr dušený v pivu s kořením
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 3 ks Hřebíček
 - 0.6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 135.6 mg
 - Draslík 716.6 mg
 - Vláknina 1363 mg
 - Vitamín A 1363 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Kapra očistíme, naporcujeme, osolíme a opepříme a obalíme v mouce.
 - 
                                2
Porce kapra usmažíme na másle, přidáme koření, cibuli, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí.
 - 
                                3
Když je kapr měkký, vyjmeme ho z kastrolu a omáčku přecedíme. Porce kapra servírujeme přelité omáčkou.