Kapr dušený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 240 g Kapr obecný
  • 20 g Olej rostlinný
  • 60 g Cibule
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 79.2 mg
  • Draslík 451.9 mg
  • Vláknina 1513.3 mg
  • Vitamín A 1513.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na proužky, kapra naporcujeme. Ustrouháme kůru z půlky citronu.

  • 2

    Kapra osolíme, zakapeme pivem a v misce pod fólií necháme zhruba hodinu odpočinout.

  • 3

    V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, na ni vložíme porce kapra, přilijeme zbylé pivo, zasypeme citronovou kůrou, okořeníme kmínem, paprikou a kapra pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

  • 4

    Jako přílohu volíme restované brambory.

Komentáře k receptu