Kapr s mandlemi dušený v pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 446 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 152.4 mg
 - Draslík 857.2 mg
 - Vláknina 4077.6 mg
 - Vitamín A 4077.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na proužky, cibuli drobně pokrájíme. Perník nastrouháme, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kapra očistíme, naporcujeme, posypeme pepřem a solí. V míse rybu zakapeme citronovou šťávou, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce asi dvě hodiny.
 - 
                                2
Slaninu vyškvaříme, vložíme na ni porce kapra s marinádou, vsypeme cibuli s bobkovým listem a pod poklicí dusíme.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Omáčku přecedíme, zašleháme do ní perník, přidáme mandle a povaříme. Kapra podáváme přelitého omáčkou.