Kapr s česnekem pečený na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 708.7 mg
  • Vláknina 636.5 mg
  • Vitamín A 636.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí, mouku smícháme s oběma paprikami. Kapra očistíme a naporcujeme. Pekáč vymažeme máslem.

  • 2

    Porce kapra potřeme česnekem a obalíme v mouce s paprikami. Kapra v pekáči lehce orestujeme na másle, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

Komentáře k receptu