Bylinkový kapr
Suroviny
- 800 g Brambory
 - 800 g Kapr obecný
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1.5 kávová lžička Sůl mořská
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 4 ks Rajčata
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1111 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 156 mg
 - Draslík 1848.9 mg
 - Vláknina 17053 mg
 - Vitamín A 17053 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.3 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvou šalvěj, petrželovou nať a tymián omyjeme a drobně posekáme. Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na plátky silné asi 4-5 mm. Dáme je do mísy, posypeme solí (0.5 lžíce), kmínem a promícháme. Omytý citron nakrájíme na plátky, omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky.
 - 
                                3
Porce kapra omyjeme a osušíme. Pak ho osolíme mořskou solí, posypeme drceným kmínem, potřeme zlehka hořčicí a posypeme šalvějí s tymiánem. Porce nakonec obalíme v hladké mouce.
 - 
                                4
Ve větším pekáči si rozpálíme olej s 1/2 másla. Kapra smažíme dozlatova z každé strany. Během smažení na okraj pekáče přidáme 2/2 másla, cibuli s česnekem, promícháme, pak kolem dokola položíme plátky brambor, podlijeme 1 dl vody a dusíme pod poklicí asi 5-7 minut. Pak pokličku odložíme a vše dopečeme.
 - 
                                5
Porce kapra dáme na talíře, okolo něj položíme brambory s cibulí, pokrájené rajče, na rybu položíme plátky citronu, ozdobíme petrželkou a podáváme.