Bylinkový kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 800 g Kapr obecný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1111 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 1848.9 mg
  • Vláknina 17053 mg
  • Vitamín A 17053 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvou šalvěj, petrželovou nať a tymián omyjeme a drobně posekáme. Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na plátky silné asi 4-5 mm. Dáme je do mísy, posypeme solí (0.5 lžíce), kmínem a promícháme. Omytý citron nakrájíme na plátky, omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Porce kapra omyjeme a osušíme. Pak ho osolíme mořskou solí, posypeme drceným kmínem, potřeme zlehka hořčicí a posypeme šalvějí s tymiánem. Porce nakonec obalíme v hladké mouce.

  • 4

    Ve větším pekáči si rozpálíme olej s 1/2 másla. Kapra smažíme dozlatova z každé strany. Během smažení na okraj pekáče přidáme 2/2 másla, cibuli s česnekem, promícháme, pak kolem dokola položíme plátky brambor, podlijeme 1 dl vody a dusíme pod poklicí asi 5-7 minut. Pak pokličku odložíme a vše dopečeme.

  • 5

    Porce kapra dáme na talíře, okolo něj položíme brambory s cibulí, pokrájené rajče, na rybu položíme plátky citronu, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu