Kapr s koprovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Kopr čerstvý
 - 1200 g Kapr obecný
 - 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Celer bulvový
 - 100 g Petržel kořen
 - 8 g Sůl
 - 2 g Hřebíček
 - 2 g Nové koření celé
 - 4 g Majoránka
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 400 ml Zakysaná smetana
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 531 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 223.6 mg
 - Draslík 810.1 mg
 - Vláknina 3907.4 mg
 - Vitamín A 3907.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s kořením, solí a cibulí dáme vařit asi na 20 minut. Filety z kapra naporcujeme a vložíme do vroucího vývaru asi na 5 minut, aby maso změklo, ale nerozpadalo se. Kapra vyjmeme a rozložíme na mísu.
 - 
                                2
Na hluboké pánvi osmažíme na másle mouku, přidáme nasekaný kopr, osolíme, opepříme, zalijeme zakysanou smetanou a krátce povaříme, nakonec vmícháme žloutky. Hotovou omáčkou přelijeme kapra na míse a posypeme nasekaným koprem.