Kapr na grilu s kmínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapr obecný
  • 400 g Mrkev kořen
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 dl Víno portské
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 867 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 467 mg
  • Vláknina 9178.5 mg
  • Vitamín A 9178.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 11 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra vykucháme, očistíme, umyjeme, osolíme, naporcujeme, porce namočíme do studeného mléka a odložíme na 30 minut do lednice.

  • 2

    Zálivka: Mrkev oloupeme, dáme na pánev, kde máme rozehřáté máslo a na něm mrkev na mírném plamínku dokola opečeme. Do pánve přilijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, pomerančovou kůru nakrájíme na větší proužky, které položíme vedle mrkve a také opečeme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, přisypeme kmín, med, zalijeme vínem povaříme a odstavíme. Nakonec podle chuti opepříme.

  • 3

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, porce ryby osušíme, naskládáme na rošt, obě strany pokapeme olivovým olejem a z obou stran pečeme přibližně 4 minuty.

  • 4

    Upečené ryby porcujeme na talíře, vedle naaranžujeme pečenou mrkev, opečenou pomerančovou kůru a vše zalijeme připravenou zálivkou.

Komentáře k receptu