Smažené jikry z kapra na fazolích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapří jikry
  • 300 g Fazole
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 280.5 mg
  • Draslík 337.1 mg
  • Vláknina 10194.3 mg
  • Vitamín A 10194.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na kolečka, na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Česnek rozetřeme s chilli kořením, přidáme k cibuli a 2 min restujeme. Přisypeme kmín, nasekanou petrželku, sůl, přilijeme rozvařený kokos, přivedeme k varu a přidáme předmáčené fazole.

  • 2

    Vaříme do měkka, poté vmícháme cukr, rozpuštěný v citronové šťávě. Na zbylém oleji osmažíme jikry a přidáme k fazolím. Šťávu necháme zredukovat a podáváme.

Komentáře k receptu