Smažené jikry z kapra na fazolích
Suroviny
- 300 g Kapří jikry
 - 300 g Fazole
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 133 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 280.5 mg
 - Draslík 337.1 mg
 - Vláknina 10194.3 mg
 - Vitamín A 10194.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.4 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli pokrájíme na kolečka, na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Česnek rozetřeme s chilli kořením, přidáme k cibuli a 2 min restujeme. Přisypeme kmín, nasekanou petrželku, sůl, přilijeme rozvařený kokos, přivedeme k varu a přidáme předmáčené fazole.
 - 
                                2
Vaříme do měkka, poté vmícháme cukr, rozpuštěný v citronové šťávě. Na zbylém oleji osmažíme jikry a přidáme k fazolím. Šťávu necháme zredukovat a podáváme.