Kapr v kořeněné marinádě
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 50 g Mrkev kořen
 - 50 g Petržel kořen
 - 120 ml Ocet kvasný lihový
 - 400 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 0.5 kávová lžička Celerové semínko
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 ks Chilli paprička
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Kapr obecný
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 286 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 1474.8 mg
 - Vláknina 24073.7 mg
 - Vitamín A 24073.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra vykucháme, očistíme a nakrájíme na 6 porcí.
 - 
                                2
V širokém kastrole svaříme ve vodě ocet, sójovou omáčku, pepř, nové koření, bobkový list, hořčičná a celerová semínka, česnek, chilli papričku, hrubě nasekané cibule, kořenovou zeleninu nakrájenou na velké kostky, sůl a cukr. Směs na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut, poté do marinády vložíme v jedné vrstvě porce kapra a dbáme, aby byly ponořené. Rybu v marinádě zahříváme, ale nevaříme. Po 1/2 hodině kastrol odstavíme a rybu v marinádě necháme vychladnout. Poté ji opatrně vložíme na servírovací mísu, přelijeme přecezenou marinádou a v chladničce necháme vychladit.