Rybí salát z kapra
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
 - 100 ml Olej stolní
 - 0.5 kávová lžička Nové koření celé
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Majolka
 - 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 188 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 914.5 mg
 - Vláknina 5796 mg
 - Vitamín A 5796 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme v osolené vodě porce kapra, přidáme ocet, nové koření, bobkový list a nakrájenou cibuli.
 - 
                                2
Maso obereme, přidáme olej, nakrájenou cibuli a uvařenou zeleninu a necháme den odležet.
 - 
                                3
Dle chuťi přidáme majonézu a podáváme.