Rybí salát s majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 185.1 mg
 - Draslík 232.1 mg
 - Vláknina 4889.8 mg
 - Vitamín A 4889.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 6.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolené rybí filé udusíme do měkka ve vlastní šťávě a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím připravíme majonézu. Osolené žloutky za stálého přikapávání oleje řádně mícháme. Poté okyselíme, dochutíme kořením, v případě potřeby mírně osladíme.
 - 
                                3
Vychladlé filé nakrájíme na jemno přes vlákno, smícháme s majonézou a přimícháme strouhaná jablka s celerem.
 - 
                                4
Salát na povrchu ozdobíme syrovou zeleninou a podáváme s chlebem.