Thajská směs mořských plodů na kari s kokosovým mlékem
Suroviny
- 225 g Olihně
 - 225 g Krevety tygří
 - 450 g Kapr obecný
 - 200 g Rýže jasmínová
 - 600 ml Voda pitná
 - 400 ml Kokosové mléko
 - 1 kávová lžička Limetková šťáva
 - 2 ks Limetka kafrová
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 4 ks Koriandr celý
 - 4 ks Limetka kafrová
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 3 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 388 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 205.3 mg
 - Draslík 2605.6 mg
 - Vláknina 19065 mg
 - Vitamín A 19065 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 238.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme kari pastu. Jarní cibulku nakrájíme nahrubo, lodyhy koriandru a 3 lžíce nati pokrájíme, listy limety natrháme, zázvorový kořen nastrouháme, bazalku nasekáme a vše vložíme do mixéru. Zpracujeme na hrubší pastu a poté vmícháme olej.
 - 
                                2
Olihně očistíme, opláchneme a necháme osušit na papírové utěrce. Maso nakrájíme na prstýnky a chapadélka ponecháme, nebo překrojíme napůl.
 - 
                                3
Woku rozpálíme a nasucho na něm osmahneme cca 4 minuty krevety. Vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Vlažné oloupeme, několik si jich i s krunýřem ponecháme na dozdobení. U každé nařízneme hřbet a vytáhneme střívko.
 - 
                                4
Do woku vlijeme kokosové mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Vmícháme dvě lžíce připravené kari pasty, limetkové listy, rybí omáčku, důkladně promícháme a na mírném ohni zvolna cca 10 minut povaříme. Přidáme olihně, krevety a na kousky nakrájené rybí maso bez kostí a kůže. Cca 2 minuty povaříme do změknutí. Poté vmícháme nadrobno nakrájené chilli papričky bez semínek, lístky bazalky, zakápneme limetkovou šťávou, dozdobíme nevyloupanými krevetami a ihned podáváme s vařenou jasmínovou rýží.