Kapr s česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Kapr obecný
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Voda pitná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 216.3 mg
  • Draslík 655.7 mg
  • Vláknina 884.8 mg
  • Vitamín A 884.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na pánvi na oleji po obou stranách, vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 2

    Ve výpeku v pánvi osmahneme nasekaný česnek a nasekanou petrželku. Přisypeme zbylou hladkou mouku, osmahneme, přilijeme trochu osolené vody a rozmícháme. Povaříme asi 10 minut, odstavíme z plotny a omáčku necháme částečně vychladnout.

  • 3

    Potom vmícháme žloutek, citronovou šťávu a omáčku našleháme.

  • 4

    Porce kapra upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

  • 5

    Můžeme podávat s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu