Indická ryba na rožni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Mango
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Zázvor celý
  • 10 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Kapr obecný
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1041 mg
  • Vláknina 4063.5 mg
  • Vitamín A 4063.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra zalijeme šťávou vymačkanou z citronu a přidáme špetku soli. Následně rybu zařízneme po obvodu. V míse si smícháme zázvor, zelené chilli papričky, česnek, hořčici, kmín, koriandr, sůl a nasekané mango a mouku. Celou směs důkladně rozemeleme.

  • 2

    Rybu ve směsi pečlivě vyválíme po obou stranách, poté ji odložíme na 3 hodiny do lednice. Na pánvi si rozpálíme olej a rybu v něm osmahneme po obou stranách, po dobu pěti minut. Následně rybu osušíme a necháme ji dopéct na rožni, dokud nezezlátne.

Komentáře k receptu