Kapr na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 150.1 mg
  • Draslík 668.8 mg
  • Vláknina 10.5 mg
  • Vitamín A 10.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce kapra omyjeme, osušíme, posypeme kmínem, osolíme a poprášíme moukou.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo a rybu pečeme do měkka z obou stran. Upečenou rybu vyjmeme a tuk v pánvi zjemníme přimícháním másla.

  • 3

    Rybu na servírovacím talíři podáváme přelitou šťávou z pánve.

Komentáře k receptu