Rolky z rybích filetů v pomerančové omáčce
Suroviny
- 700 g Kapr obecný
 - 45 g Máslo čerstvé
 - 45 g Cukr krupice
 - 100 g Losos - filety
 - 50 g Olivy zelené
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 50 ml Voda pitná
 - 75 ml Likér pomerančový
 - 800 ml Pomerančová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Pomeranče
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 - 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 210.8 mg
 - Draslík 1258.2 mg
 - Vláknina 7195.1 mg
 - Vitamín A 7195.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 160.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filé z kapra poklademe filety z lososa, na každý filet položíme dvě olivy a zarolujeme. Závitky sepneme jehlou, osolíme a opeříme. Závitky jednotlivě pevně zabalíme do alobalu a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba 15 minut.
 - 
                                2
V mezičase svaříme pomerančovou šťávu s cukrem, pomerančovou kůru a likér. Chvilku vaříme a poté zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě. Omáčku odstavíme a zašleháme do ní máslo a smetanu a už jen prohřejeme.
 - 
                                3
Uvařené rolky vyjmeme z alobalu, odstraníme jehly, nakrájíme šikmým řezem a podáváme s omáčkou a pomeranči, které jsme oloupali, rozdělili na dílky a sloupli bílou blanku.