Kapr na šlehaném másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 705.6 mg
 - Draslík 816.7 mg
 - Vláknina 1557.7 mg
 - Vitamín A 1557.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 77.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Půlku většího kapra vykostíme, omyjeme, naporcujeme a vložíme do silnostěnného smaltovaného rendlíku. Přidáme ocet, sůl, pepř, víno a drobně nakrájenou cibuli. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni asi 10 minut dusíme. Porce kapra opatrně vyjmeme a udržujeme v teple.
 - 
                                2
Omáčku vyvaříme téměř dosucha, odstavíme, přidáme 2 lžíce studené vody a žloutky. Šleháme metlou ve vodní lázni, až žloutky napění a zhoustnou.
 - 
                                3
Přepustíme máslo, které pak mimo plotnu za stálého šlehání přiléváme do omáčky, až vznikne omáčka běžné hustoty.
 - 
                                4
Porce kapra urovnáme na talíře a přelijeme máslovou omáčkou. Podáváme posypané zelenou petrželkou.