Kapr po kavkazsku
Suroviny
- 1200 g Kapr obecný
 - 600 g Brambory vařené
 - 150 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 707 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 198 mg
 - Draslík 1591.4 mg
 - Vláknina 7020.5 mg
 - Vitamín A 7020.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra zbavíme hlavy, šupin, ocasu a ploutví, vykucháme ho, opereme a osušíme. Rybu pak zevně i uvnitř osolíme a dáme na míse na 30 minut uložit do chladna. Odleželou rybu pak naporcujeme.
 - 
                                2
Mezitím utřeme česnek se sladkou paprikou a nasekanou čerstvou bazalkou, směs smícháme se lžící oleje a potřeme s ní rybí porce.
 - 
                                3
Rybu pak vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Když je maso napůl upečené, zalijeme ho citronovou šťávou smíchanou se suchým bílým vínem a dopečeme.
 - 
                                4
Takto upravenou rybu na talíři přelijeme výpekem a podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.