Kapr pro mlsné jazýčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kapr obecný
  • 3 ks Česnek
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Klobása ostravská
  • 3 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 6 plátek Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 801 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 531 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 273 mg
  • Draslík 1523.9 mg
  • Vláknina 3224 mg
  • Vitamín A 3224 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme cibule a stroužky česneku a pokrájíme je na plátky. Slaninu, uzené maso pokrájíme na proužky, klobásu na kolečka. Omyjeme papriku, rozpůlíme ji, odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Vše v míse promícháme.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme. Celého osolíme, posypeme drceným kmínem a naplníme ho připravenou směsí. Břišní dutinu pak dobře uzavřeme nerezovou jehlou.

  • 3

    V pekáčku na plotně rozehřejeme 3 plátky slaniny. Když pustí omastek, položíme na něj kapra, na kapra položíme též 3 plátky slaniny a dáme ho do trouby péct.

  • 4

    Očistíme další 3 stroužky česneku. Do skleničky s bílým vínem zamícháme česnek, sůl a v průběhu pečení budeme kapra vínem polévat. Budeme ho péct z jedné strany 20 minut, pak otočíme a budeme péct dalších 20 minut.

  • 5

    Z upečeného kapra vyjmeme jehlici, naporcujeme ho dáme na talíře i s náplní a hned servírujeme.

Komentáře k receptu