Kapr na žampionech, zeleninový salát
Suroviny
- 120 g Brambory vařené
 - 30 g Cibule
 - 140 g Kapr obecný
 - 3 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mrkev kořen
 - 30 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Zelí čínské
 - 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 ks Citrony
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 838 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 1389.7 mg
 - Vláknina 20946 mg
 - Vitamín A 20946 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 118 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou porci kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme v pekáčku na másle. Maso vyjmeme.
 - 
                                2
Na výpeku orestujeme očištěné, nakrájené žampiony a cibuli, přidáme porci kapra a pekáček dáme do středně vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa.
 - 
                                3
Omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev jemně nastrouháme. Smícháme v míse a přelijeme sladkokyselou zálivkou z octa, soli, pepře a sladidla.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami, porci kapra ozdobíme plátkem citronu.