Kapr pečený s kořenovou zeleninou a sýrem
Suroviny
- 220 g Kapr obecný
 - 50 g Celer bulvový
 - 50 g Petržel kořen
 - 50 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 0.5 kávová lžička Kmín celý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Cibulka lahůdková
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř citronový
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 plátek Sýr Eidam cihla 30%
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 880 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 72.6 mg
 - Draslík 983.9 mg
 - Vláknina 13932.5 mg
 - Vitamín A 13932.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.1 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filet z omytého a sušeného kapra bez kůže a kostí pokrájíme na 4-6 podlouhlých kousků. Osolíme je, posypeme citronovým pepřem a kmínem. Na chvíli odložíme. Troubu předehřejeme na 180°C. Pekáček si vytřeme olejem.
 - 
                                2
Očištěnou a omytou mrkev, celer a petržel nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Lahůdkovou cibulku a malý pórek očistíme a pokrájíme na kroužky. K zelenině přidáme sůl, pepř a nastrouhaný sýr. Zeleninovou směs dobře promícháme. Z čerstvých bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do zeleninové směsi.
 - 
                                3
Do pekáčku dáme 1/2 zeleninové směsi, na zeleninu poklademe kousky kapra, rybu pokryjeme 2/2 zeleninové směsi a pekáček vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 35-45 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch pokryjeme 2 plátky tvrdého sýru a pečeme do té doby, až se sýr roztaví a zezlátne.
 - 
                                4
Porce zeleninového "nákypu" s kousky kapra dáme na talíře a hned teplé servírujeme.