Kapr v rajčatové šťávě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olej stolní
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kapr obecný
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Rajčatová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 98.5 mg
  • Draslík 596.6 mg
  • Vláknina 3362.3 mg
  • Vitamín A 3362.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra stáhneme z kůže, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme krátce odležet.

  • 2

    Jednotlivé porce pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme máslo a podlijeme rajčatovou šťávou (zředěným rajčatovým protlakem). Vše krátce podusíme.

  • 3

    Podáváme s bramborovými hranolky nebo s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu