Kapr s brambory na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 139 mg
 - Draslík 1146.4 mg
 - Vláknina 9300.8 mg
 - Vitamín A 9300.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme ve slupce do měkka brambory, necháme vychladnout, oloupeme a na plátky nakrájíme.
 - 
                                2
Očistíme kapra, zbavíme kůže a naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                3
Nastrouháme sýr.
 - 
                                4
Rozehřejeme na pánvi máslo a po obou stranách osmahneme porce kapra.
 - 
                                5
Vymažeme zapékací mísu a na dno dáme rybu.
 - 
                                6
Naskládáme na ni plátky brambor, osolíme, posypeme petrželí a zalijeme smetanou.
 - 
                                7
Posypeme nastrouhaným sýrem a zbytkem másla pokapeme a 10 minut zapečeme v horké troubě.