Smažené závitky z línů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 200 g Strouhanka
  • 1800 g Lín
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.6 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 687 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 99.5 mg
  • Draslík 137.9 mg
  • Vláknina 2639.8 mg
  • Vitamín A 2639.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ryb odkrojíme hlavy, ocasy a ploutve, vykostíme a nakrájíme větší řezy, které nasolíme. Malou část masa nasekáme na jemno. V míse namočíme nakrájený rohlík do mléka, přidáme sůl, pepř, nasekané rybí maso a na másle osmaženou cibuli nadrobno s opečenými hříbky. Vmícháme vejce a důkladně promícháme. Rybí řezy naplníme směsí, závitky zavážeme, obalíme v mouce, mléku a strouhance a osmažíme na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu