Šašlik z okounů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okoun říční
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 193.3 mg
  • Vláknina 5894.8 mg
  • Vitamín A 5894.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z očištěných okounů nakrájíme na kousky a polijeme marinádou připravenou smícháním oleje, octa, soli, pepře, utřeného česneku, 1 nasekané cibule a špetky cukru. Necháme asi 2 hodiny v chladničce.

  • 2

    Maso osušíme a napichujeme střídavě s plátky oloupané cibule na špejle nebo na jehly.

  • 3

    Šašlik pečeme na plechu na oleji ve středně vyhřáté troubě. Během pečení poléváme marinádou a olejem.

  • 4

    Podáváme s dílky citronu. Vhodnou přílohou je rýže a čerstvá zelenina.

Komentáře k receptu