Okoun s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Okoun říční
  • 500 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 8 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 195.5 mg
  • Vláknina 1403.9 mg
  • Vitamín A 1403.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykuchané a omyté okouny vložíme do kastrolu a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, sůl a česnek utřený se 100 g másla a nastrouhanou cibulí. Zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 2

    Uvařené okouny necháme okapat, upravíme je na nahřátou servírovací mísu a z horní poloviny ryb stáhneme kůži.

  • 3

    Na zbylém másle osmažíme strouhanku, nasypeme na okouny a vše přelijeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Vhodnou přílohou je jednoduchý bramborový salát.

Komentáře k receptu