Rigatoni s okounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Olivy nakládané
  • 450 g Okoun - filety
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 350 g Těstoviny Rigatoni
  • 30 g Kapary
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 400 g Pyré rajčatové
  • 130 ml Víno bílé
  • 3500 ml Voda pitná
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 2176 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 91.3 mg
  • Vláknina 6857.5 mg
  • Vitamín A 6857.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Rybí filety nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, petrželku posekáme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky, olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, olivy, kapary a osmahneme. Přidáme rajčatové pyré, přilijeme víno, osolíme, opepříme, přimícháme kousky ryby a dusíme 10 minut. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou s kousky ryby, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu