Pstruh na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Pstruh
  • 50 g Sardelová pasta
  • 200 g Houby nakládané
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 185.8 mg
  • Draslík 699.8 mg
  • Vláknina 5533.5 mg
  • Vitamín A 5533.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté pstruhy osolíme a chvíli podusíme na části másla spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a scezenými houbami. Přilijeme víno a dodusíme doměkka. Pstruhy upravíme na talíře.

  • 2

    Do šťávy přidáme sardelovou pastu smíchanou s máslem, zalijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme na nudličky nakrájenou, očištěnou mrkví a pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu