Pstruh na mlynářský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 450 g Pstruh
  • 20 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 dl Víno bílé
  • 0.8 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 107 mg
  • Draslík 686.8 mg
  • Vláknina 4595.3 mg
  • Vitamín A 4595.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 11.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy vykucháme, očistíme od šupin a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Potom je osušíme, vnitřek a povrch potřeme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Následovně je dobře obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme na výšku 2 cm olej a položíme na něj připravené pstruhy. Ryby po obou stranách opékáme přibližně 15 minut. Zalijeme vínem, zeslabíme oheň a pokračujeme v dušení ještě 10 minut. Mouku 60 g s máslem smícháme spolu na husté těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky a pokládáme je na pánev k pstruhům. Nakonec do omáčky v pánvi přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku.

Komentáře k receptu