Pstruzi plnění šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Šunka parmská
  • 10 g Sůl
  • 2 g Kmín drcený
  • 60 g Citrony
  • 5 g Olej olivový extra panenský
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1135 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 120.2 mg
  • Draslík 772.2 mg
  • Vláknina 1680 mg
  • Vitamín A 1680 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pstruhy na povrchu osolíme, okmínujeme, do břišní dutiny vložíme po jednom plátku stočené parmské šunky, otvor uzavřeme párátky, ryby pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Česnek krájíme na tenké plátečky, osmahneme je v pánvi na másle a oleji, přiložíme pstruhy, poté zvolna smažíme do měkka. Často je obracíme a poléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Na talířích pstruhy doplníme plátkem citronu a podáváme.

Komentáře k receptu