Zapečená štika s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo bylinkové
  • 20 g Pažitka
  • 20 g Bazalka
  • 20 g Kerblík
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 dl Víno bílé
  • 1 kg Štika obecná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 475.5 mg
  • Vláknina 5930.8 mg
  • Vitamín A 5930.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pekáči rozehřejeme máslo a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Vykuchanou očištěnou štiku nasolíme, opepříme a vložíme do pekáče a kůži několikrát nařízneme. Posypeme nasekanými bylinkami, přidáme bobkový list, zalijeme vínem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut. Potom rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek povaříme, odstraníme bobkový list a vmícháme bylinkové máslo. Šťávou přelijeme pečenou štiku, posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme kolečkem citronu.

Komentáře k receptu