Smažený úhoř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Úhoř říční
  • 100 g Strouhanka
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 211.7 mg
  • Draslík 48.5 mg
  • Vláknina 2013.5 mg
  • Vitamín A 2013.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, z kůže staženého úhoře nakrájíme na porce dlouhé asi 5 cm, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli v chladu odležet.

  • 2

    Porce obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Ihned je vkládáme do rozehřátého oleje a zvolna smažíme po všech stranách dozlatova.

  • 3

    Usmažené porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky omytého citronu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu